Atac cu rachete și drone asupra Ucrainei. Regiunea Odesa a rămas parțial fără energie electrică

Atac cu rachete și drone asupra Ucrainei. Regiunea Odesa a rămas parțial fără energie electrică
Sursa foto: odessa-life.od.ua

Autoritățile ucrainene anunțat că noaptea trecută armata rusă a atacat Ucraina cu 14 rachete de croazieră Kh-101/X-555, 11 drone de atac Shahed, o rachetă balistică din complexul Iskander-M și racheta pentru avioane ghidate Kh-59.

Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei, potrivit comandantului Forțelor Aeriene ucrainene, Nikolai Oleșciuk, au distrus 18 ținte aeriene: nouă rachete de croazieră Kh-101/X-555 și nouă drone.

Forțele de apărare din sudul Ucrainei au declarat că au doborât toate cele opt drone care au atacat regiunea Odesa. Resturile căzute de la drona doborâtă au provocat un incendiu la o instalație energetică. Nimeni nu a fost rănit. Mai multe localități au rămas fără energie electrică. În Odesa, după cum au declarat autoritățile, transportul electric a încetat să mai funcționeze.

Potrivit forțelor de apărare din sudul Ucrainei, trupele rusești au atacat regiunea Herson cu drone și rachete, există o lovitură asupra unei întreprinderi agricole. Oameni nu au fost răniți.

În regiunea Lvov, sub atacul rachetelor de croazieră o instalație de infrastructură critică, care a fost deja lovită pe 24 și 29 martie, a declarat șeful administrației regionale Maxim Kozițki. Potrivit acestuia, o clădire administrativă a fost distrusă și a izbucnit un incendiu. Ca urmare a atacului, o persoană a fost ucisă. Salvatorii îndepărtează dărâmăturile, sub care s-ar putea să se afle persoane.