Atac cu drone asupra regiunii ruse Oriol. Un om a murit

Atac cu drone asupra regiunii ruse Oriol. Un om a murit
Sursa: Telegram/ASTRA

Regiunea Oriol, situată în vestul Rusiei, la aproximativ 220 de kilometri de granița cu Ucraina, a fost atacată cu drone în dimineața de 27 mai. Autoritățile ruse anunță că o persoană a fost ucisă, iar cel puțin trei au fost rănite.

Guvernatorul regiunii, Andrei Klîcikov, anunță că dronele au atacat teritoriul unei stații de alimentare cu combustibil din orașul Livnî.

„În această dimineață, într-un alt atac masiv asupra regiunii Oriol, o dronă s-a prăbușit pe teritoriul unei stații de realimentare cu combustibil din orașul Livnî”, a scris guvernatorul într-un mesaj pe Telegram.

Potrivit lui Klîcikov, când angajații serviciilor operaționale și ai administrației orașului au ajuns la fața locului, o altă dronă a căzut peste benzinărie.

„Potrivit datelor preliminare, spre marele regret, în urma incidentului a murit șoferul celei de-a 8-a stații regionale de pompieri. Alți trei angajați au fost răniți”, a adăugat guvernatorul.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că șase drone au fost interceptate noaptea trecută deasupra regiunii Oriol. Patru drone au fost distruse deasupra regiunii Krasnodar și câte o dronă a fost doborâtă deasupra regiunilor Briansk și Belgorod.