Armata Națională va desfășura exercițiile anuale planificate. Rezerviștii vor primi ordine de chemare

Armata Națională va desfășura exercițiile anuale planificate. Rezerviștii vor primi ordine de chemare
Sursa foto: army.md

Armata Națională va desfășura în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie exerciții anuale cu rezerviștii Forțelor Armate. Ministerul Apărării anunță că durata exercițiilor va fi de cinci zile. În cadrul acestora se vor verifica aptitudinile rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

Ministerul Apărării anunță că rezerviștii preconizați pentru participare la instruiri vor fi chemați la Centrele Militare Teritoriale prin ordine de chemare, la locul unde aceștia au viza de reședință.

„Exercițiile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024”, anunță ministerul într-un comunicat.

Reprezentanții Ministerului Apărării menționează că astfel de exerciții au fost organizate și în anii precedenți. Anul trecut, rezerviștii s-au întrunit la exerciții în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie.

Ministerul Apărării anunță că va informa suplimentar cetățenii cu privire la perioadele desfășurării exercițiilor.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Anterior, la exercițiile anuale cu rezerviștii Forțelor Armate erau chemați toți cetățenii R. Moldova, cu vârsta de la 19 până la 65 de ani, care au fost trecuți în rezerva forțelor armate, precum persoanele care au îndeplinit serviciul militar în termen, persoanele care au îndeplinit serviciul militar prin contract și persoanele care au absolvit cursul deplin de instruire la catedra militară.