Anunț oficial! Ion Ceban nu va candida la alegerile prezidențiale din toamnă

Anunț oficial! Ion Ceban nu va candida la alegerile prezidențiale din toamnă
Sursa foto: Facebook/Ion Ceban

Primarul capitalei, Ion Ceban, nu va candida la alegerile prezidențiale din toamnă. Anunțul a fost făcut luni, 27 mai, în cadrul unui briefing de presă.

„Voi rămâne să-mi exercit mandatul de primar general al municipiului Chișinău. Nu sunt interesat de a candida la funcția de președinte al Republicii Moldova în toamna acestui an, deoarece oamenii mi-au încredințat votul lor la Chișinău”, a anunțat Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, partidul său „Mișcarea Alternativă Națională„ se pregătește pentru alegerile parlamentare, care ar urma să aibă loc peste un an, în vara anului 2025.

„Avem soluții pentru țară și partidul MAN este alternartiva puternică”, a mai adăugat Ceban.

Ion Ceban a obținut al doilea mandat de primar al municipiului Chișinău în urma alegerilor locale generale din toamna anului 2023.

Urmăriți-ne pe canalul nostru de Telegram

Alegerile pentru funcția de președinte al R. Moldova și referendumul privind aderarea țării noastre la Uniunea Europeană vor fi organizate pe 20 octombrie 2024.

Până în prezent, trei politicieni și-au anunțat în mod oficial candidatura la alegerile prezidențiale din toamnă. Este vorba de președinta Maia Sandu, fostul ministru de Externe în Guvernul Filip  - Tudor Ulianovschi și politicianul Andrei Năstase.

Pe 19 mai, Partidul Social Democrat European (PSDE) - fostul PDM - a anunțat că va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, fără a preciza cine va fi acesta.