ANSP ar fi prestat servicii care distorsionează mediul concurențial. Acțiunile vor fi investigate

ANSP ar fi prestat servicii care distorsionează mediul concurențial. Acțiunile vor fi investigate
Sursa foto: studioroman

„Eventualele acțiuni anticoncurențiale” ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) și ale Ministerului Sănătății vor fi investigate, anunță Consiliului Concurenței. Instituția a inițiat o anchetă și urmează să verifice dacă prestarea serviciilor medicale de către ANSP pe piețe concurențiale nu distorsionează mediul concurențial normal.

Conform informațiilor disponibile Consiliului Concurenței, ANSP prestează și alte servicii medicale pe piețe concurențiale, care ar depăși lista serviciilor prevăzute de Guvern.

Astfel, Agenția a participat în cadrul mai multor proceduri de achiziții publice privind servicii de analize și investigații medicale, anunțate de instituții medico-sanitare publice din țară, în calitate de concurent direct al întreprinderilor, activitatea cărora se autorizează de către ANSP.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În cadrul investigației, Consiliul Concurenței va verifica dacă prestarea unor astfel de servicii de către ANSP pe piețe concurențiale nu distorsionează concurența.

Investigația a fost inițiată pe semnele încălcării art. 12 din Legea concurenței, care interzice orice acţiuni sau inacţiuni ale autorităţilor publice care restrâng, împiedică sau denaturează concurenţa, precum stabilirea de condiţii discriminatorii sau acordarea de privilegii pentru activitatea întreprinderilor, neprevăzute de lege.

Rezultatele investigației vor fi comunicate suplimentar, după adoptarea deciziei de către Plenul Consiliului Concurenței.