Alți 16 ucraineni, descoperiți la frontieră. Toți sunt solicitanți de azil pe teritoriul R. Moldova

Alți 16 ucraineni, descoperiți la frontieră. Toți sunt solicitanți de azil pe teritoriul R. Moldova

În ultimele 72 de ore, angajații Poliției de Frontieră au depistat patru cazuri de trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene, în zona de sud a țării, cu documentarea a 16 cetățeni din Ucraina. Incidentele au avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca, Cișmichioi, Leova și Valea Perjei.

În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca, pe direcția orașului Tvardița, polițiștii de frontieră au observat un grup de bărbați care înaintau, pe jos, spre interiorul țării. Odată ajunși în localitate, aceștia s-au dispersat, însă intervenția promptă a Inspectoratului de Poliție Taraclia și a populației locale, polițiștii de frontieră i-au depistat la scurt timp.

„Legitimați la fața locului - nouă cetățeni ai Ucrainei, cu vârste cuprinse între 22 și 44 de ani, care în cadrul cercetărilor s-a confirmat că au intrat ilegal în R. Moldova din Ucraina. Străinii au comunicat că pentru a ajunge în R. Moldova, au fost ajutați și ar fi achitat în Ucraina sume de la 5000 până la 9000 de dolari fiecare”, anunță Poliția de Frontieră.

Alți patru străini au depistați în urma măsurilor comune întreprinse de angajații Sectorului Poliției de Frontieră Cișmichioi și Inspectoratului de Poliție Vulcănești. Persoanele nu și-au putut justifica prezența în zona de frontieră.

De asemenea, angajații Poliției de Frontieră anunță că au depistat, pe traseul R34 Cahul - Giurgiulești au oprit în trafic microbuzul „Chișinău-Cahul”, doi cetățeni ucraineni fără intrare legală în R. Moldova.

Încheie șirul ilegalităților un cetățean ucrainean care a trecut clandestin frontiera de stat din Ucraina în R. Moldova prin zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei. Acesta a fost depistat de către patrula poliției de frontieră la doar 500 metri distanță de la frontieră.

Toți sunt solicitanți de azil pe teritoriul R. Moldova. În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazurile sub toate aspectele legale în vederea elucidării circumstanțelor.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

De la începutul anului, zeci de cetățeni din Ucraina au fost prinși la frontiera moldo-ucraineană. Volodimir Zelenski a prelungit legea marțială și perioada de mobilizare generală în Ucraina până pe 13 mai. Astfel, în această perioadă, toți cetățenii cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani (în principal bărbați), apți de îndeplinirea serviciului militar, sunt supuși mobilizării.