Alegeri europarlamentare: Un număr record de moldoveni cu cetățenie română au mers la vot

Alegeri europarlamentare: Un număr record de moldoveni cu cetățenie română au mers la vot
Colaj ziar.md.

56.713 de moldoveni cu cetățenie română au votat deputații în Parlamentul European, un record de votanți moldoveni la alegerile pentru Parlamentul European.

Cei mai mulți votanți au fost din Chișinău - peste 21.000. La Hîncești s-au prezentat la urne 1.758 de cetățeni, la Ialoveni peste 2.000, la Nisporeni - 1.442, iar la Orhei - 2.153.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Mai puțini votanți au fost la Comrat, unde doar 91 de persoane au votat și la Carabetovca unde s-au prezentat 284 de cetățeni.

În acest an, în R. Moldova au fost deschise 52 de secții de votare. La Chișinău, au fost 13 secții de vot, în nordul țării, 17 birouri electorale, iar în sudul țării 7. În anul 2019, a fost deschise 36 de secții de votare în R. Moldova.

Rezultatele preliminare ale alegerilor europarlamentare arată că grupurile Partidului Popular European (dreapta), Socialiștilor și Democraților (S&D) și Renew Europe (centriști și liberali) vor păstra împreună majoritatea în Parlamentul European.

Alegeri europarlamentare. Dreapta, socialiștii și liberalii rămân majoritari - rezultate preliminare
Grupurile Partidului Popular European (dreapta), Socialiștilor și Democraților (S&D) și Renew Europe (centriști și liberali) vor păstra împreună majoritatea în Parlamentul European. Rezultatele preliminare ale alegerilor europarlamentare, din perioada 6 - 9 iunie, arată că PPE și-a asigurat 184 de…