Alegeri cu un singur candidat la Tîrnova. Rezultatele preliminare ale scrutinului din 2 iunie, prezentate de CEC

Alegeri cu un singur candidat la Tîrnova. Rezultatele preliminare ale scrutinului din 2 iunie, prezentate de CEC
Sursa foto: IPRE

Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezintat rezultatele preliminare în cele 2 localități din țară, unde duminică, pe 2 iunie, a avut loc turul doi al alegerilor locale noi.

Potrivit rezultatelor preliminare, comuna Tîrnova, raionul Dondușeni a câștigat candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Gîsca Vladimir. Acesta a fost singurul candidat înscris în buletinele de vot. Cel de-al doilea candidat, reprezentantul Partidului Politic „ŞANSĂ”, Filipaș Ruslan, a fost exclus din cursa electorală după ce organele de drept au demarat o anchetă privind coruperea alegătorilor în interesul candidatului „Șansă”.

Orașul Bucovăț din raionul Strășeni a învins Maximova Irina, candidata Partidului Social Democrat European.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Conform prevederilor Codului electoral, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Totodată, atragem atenția că toată informația oferită până la recepționarea documentelor în original de la organele electorale inferioare poartă un caracter preliminar.

În două localități din țară are loc turul doi al alegerilor locale noi
Locuitorii din comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, și orașul Bucovăț din raionul Strășeni participă la turul doi al alegerilor locale noi și parțiale. Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că procesul de votare se desfășoară în regim normal. La ora 07:00 au fost deschise toate cele 4 secții de vo…