În două localități din țară are loc turul doi al alegerilor locale noi

În două localități din țară are loc turul doi al alegerilor locale noi
Sursa foto: CEC

Locuitorii din comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, și orașul Bucovăț din raionul Strășeni participă la turul doi al alegerilor locale noi și parțiale. Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că procesul de votare se desfășoară în regim normal.

La ora 07:00 au fost deschise toate cele 4 secții de votare. La urnele de vot, în total, sunt așteptați 4.259 de alegători, dintre care în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni 2.892 de alegători și în orașul Bucovăț, raionul Strășeni, 1 367 de alegători.

Până la ora 09:00 dreptul la vot a fost exercitat de către 133 de alegători  (4.60%) la Tîrnova, raionul Dondușeni și 57 de alegători (4.17%) la Bucovăț, raionul Strășeni.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pentru funcția de primar în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, luptă Gîsca Vladimir din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Filipaș Ruslan din partea Partidului Politic „ŞANSĂ” a fost exclus din cursa electorală după ce organele de drept au demarat o anchetă privind coruperea alegătorilor în interesul candidatului „Șansă”. Astfel, locuitorii din Tîrnova au primit buletinele de vot doar cu un singur candidat.

Pentru a fi recunoscute valide alegerile în turul doi, la scrutin trebuie să participe cel puțin 20 la sută din alegătorii cu drept de vot. În cazul în care majoritatea voturilor sunt în favoarea candidatului, adică numărul de voturi declarate nevalabile este mai mic decât numărul în favoarea candidatului, acesta este declarat învingător.

La funcția de primar în orașul Bucovăț, raionul Strășeni, candidează Lozovan Nicolae din partea Partidului Acțiune și Solidaritate și Maximova Irina, de la Partidul Politic Partidul Social Democrat European.

Amintim că alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare pot solicita urna de vot mobilă la domiciliu până la ora 14:00. Cererea va fi însoțită și de un certificat medical.