Activitatea Partidului Şansă ar putea fi „limitată” pentru 6 luni. Anunțul făcut de Ministerului Justiției

Activitatea Partidului Şansă ar putea fi „limitată” pentru 6 luni. Anunțul făcut de Ministerului Justiției
Sursa foto: Partidul „Șansă”

Activitatea Partidului Politic „Șansă” ar putea fi limitată pentru un termen de 6 luni. Ministerul Justiției a înregistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, cererea de chemare în judecată prin care solicită aplicarea prevederilor Legii cu privire la partidele politice.

Anterior, Comisia Electorală Centrală (CEC) a sesizat Ministerul Justiției, informând că în cadrul controlului complex efectuat în privința Partidului Politic „Șansă”, organul de conducere al acestuia nu s-a conformat cerințelor Comisiei și nu a prezentat datele complete, urmând a fi aplicate corespunzător prevederile Legii cu privire la partidele politice.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Conform prevederilor legale, Ministerul Justiției a solicitat Partidului Politic „Șansă” prezentarea actelor către Comisia Electorală Centrală în conformitate cu cerințele actului de control, ulterior fiind informat că informația remisă nu este conformă pentru efectuarea controlului, fapt care a determinat înregistrarea acțiunii în instanță.

Partidul Politic „Șansă” a fost lansat în august 2023. Formațiunea nu fost admisă la alegerile locale din toamna anului trecut, la decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) care a decis anularea înregistrării candidaților partidului pe 3 noiembrie 2023, cu două zile înainte de scrutin.

Totodată, pe 20 martie curent, CEC a anunțat că 63 de partide, inclusiv Partidul „Șansă” au dreptul să participe la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai curent.

Candidații „Șansă” au fost excluși din alegeri. Recean: „Este scoasă o grupare organizată, nu un partid politic”
Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis anularea înregistrării candidaților partidului „Șansă” la alegerile locale generale din această duminică. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de premierul Dorin Recean, în urma ședinței CSE. „În baza faptului că au fost identificate activită…
Jurnalistul Alexei Lungu a anunțat că a decis să preia conducerea Partidului „ȘANSĂ”
Jurnalistul Alexei Lungu a anunțat marți, 8 august, în cadrul unui briefing de presă, că preia conducerea formațiunii politice „ȘANSĂ”. Deocamdată, nu a prezentat echipa și programul. Alături de el a fost și primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu. Alexei Lungu a vorbit în cadrul briefing-ului desp…