A fost lansată o noua versiune a platformei de achitare a vinietei

A fost lansată o noua versiune a platformei de achitare a vinietei
Colaj ziar.md.

Întreprinderea „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) a lansat miercuri, 5 iunie, noua versiune a platformei de achitare a vinietei, un instrument esențial în procesul de digitalizare a serviciilor publice din R. Moldova. Această aplicație oferă o serie de beneficii semnificative, precum modernizare, eficientizare, transparență și interoperabilitate.

ASD a dezvoltat SI „e-Vinieta”, care conține totalitatea informației aferente gestiunii, evidenței și controlului vinietei. Astfel, la etapa inițială, unul din scopurile creării și implementării SI „e-Vinieta” este să faciliteze procesul de achitare a vinietei, asigurând confort contribuabilului.

Un alt scop de bază al sistemului, după lansarea în producție, este că va asigura crearea pentru organele abilitate cu funcție de control a instrumentelor necesare, pentru a monitoriza conformarea subiecților impunerii la cerințele prevăzute de legislația în vigoare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

La moment, SI „e-Vinieta” are următoarele funcționalități: reducerea timpului necesar procesului de achitare a vinietei, permite vizualizarea în timp real a informației privind valabilitatea vinietei, asigură accesul la istoricul vinietelor pentru utilizatori, prin crearea unui cont individual pe platforma vinieta.gov.md, generează rapoarte și informații statistice.

Vinieta poate fi achitată la filialele și agențiile B.C. „MAIB S.A”, la terminalele de plată - QIWI, PayNet, PayMaster și MMPS, la stațiile PECO-Petrom Moldova și online pe paginile web vinieta.gov.md sau evinieta.gov.md.