A fost lansat Laboratorul de învățare RESTART: 10.000 de angajați din sistemul social își vor îmbunătăți competențele

A fost lansat Laboratorul de învățare RESTART: 10.000 de angajați din sistemul social își vor îmbunătăți competențele
Sursa foto: Facebook/Ministerul Muncii

Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cu susținerea partenerilor de dezvoltare și a organizațiilor societății civile, creează Laboratorul de învățare RESTART pentru a investi în dezvoltarea profesională a celor 14,787 de angajați care lucrează în domeniul asistenței sociale. În acest sens, a fost semnat un „Angajament Comun pentru susținerea Laboratorului de învățare RESTART” cu 22 de organizații.

Potrivit ministerului, laboratorul de învățare RESTART are scopul de a consolida sistemul de asistență socială care este format din zece Agenții Teritoriale de Asistență Socială, 33 de Structuri Teritoriale de Asistență Socială, 23 de Instituții Publice, care prestează servicii sociale la nivel regional/local, 1 Agenție pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă și 15 Centre de plasament din subordinea acesteia.

Pe parcursul anilor 2024 – 2025, în cadrul Laboratorului, circa 5.000 de angajați vor accesa anual cursuri de instruire și formare profesională. În total, 10.000 de oameni își vor îmbunătăți competențele profesionale.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Până în prezent au fost peste 4.000 de accesări de servicii de instruire, rezultate în peste 800 de ore de instruire sau peste 135 de zile.

Angajații au fost instruiți în următoarele domenii: violența în familie și reabilitarea victimelor infracțiunilor, managementul performanței, leadership, resurse umane, comunicare Protecția Copilului, protecția persoanelor cu dizabilități, protecția persoanelor în vârstă și digital.

Programele de formare profesională dezvoltate în cadrul Laboratorului urmăresc câteva obiective de bază: motivarea și susținerea angajaților din domeniul asistenței sociale și sporirea capacităților personalului de a livra servicii sociale mai calitative