ACTUALIZARE/ 85 de localități din țară rămân deconectate parțial sau total de la energia electrică

ACTUALIZARE/ 85 de localități din țară rămân deconectate parțial sau total de la energia electrică
Sursa foto: Premier Energy / Telegram

ACTUALIZARE (13:06) La ora 12:00, circa 85 de localități din raioanele Orhei, Criuleni, Strășeni, Telenești, Călărași, Nisporeni, Ialoveni și Hîncești continuau să fie afectate parțial sau total de lipsa energiei electrice. Același lucru este valabil în cazul unor suburbii ale municipiului Chișinău.

Reprezentanții companiei Premier Energy precizează că echipele operative inspectează rețelele pentru localizarea rupturilor de conductori.

„Pentru securizarea locurilor defecțiunilor sunt operate deconectări controlate ale punctelor vizate până la remedierea tuturor defecțiunilor”, au menționat responsabilii.

ȘTIREA INIȚIALĂ (10:41) Mii de consumatori din țară rămân fără curent, după furtuna din seara zilei de marți, 11 iunie. Conform ultimelor informații furnizate de Premier Energy, miercuri, la ora 9:30, existau probleme de furnizare a energiei electrice în 94 de localități.

În principal, sunt vizate localități din raioanele Orhei, Criuleni, Strășeni, Telenești, Călărași, Nisporeni, Ialoveni și Hîncești. Izolat, probleme se atestă și în suburbiile municipiului Chișinău.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit operatorului, formațiunile de intervenție operativă au fost mobilizate pentru localizarea rupturilor de conductori cauzate de căderea copacilor și a crengilor rupte de vânt peste liniile electrice aeriene.

„Rugăm insistent populația să manifeste înțelegere din cauza lipsei de tensiune și să respecte cu strictețe regulile de securitate electrică. În special, acum, când copii sunt vacanță, nu-i lăsați fără supraveghere. Recomandăm să rămână acasă, în siguranță. De asemenea, instruiți-i cum să se comporte în condițiile create și cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect văzut pentru a transmite la necesitate informația respectivă furnizorului de energie electrică”, precizează Premier Energy.

În acest context, cetățenii sunt îndemnați sa respecte următoarele reguli de securitate în raport cu instalațiile electrice:

  • ocoliți şi nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni şi copaci;
  • nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare;
  • nu lăsați fără supraveghere copiii, verificați atent locul aflării lor sub aspectul securității energetice;
  • țineți legate animalele domestice şi cele de companie pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol.

În cazul oricărui incident, informați în regim de urgență operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h - 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.

Noapte albă pentru operatorii Serviciului 112: Au fost înregistrate circa 750 de solicitări pe oră
În urma furtunii din seara zilei de ieri, numărul apelurilor la Serviciul 112 a crescut de aproape două ori. Instituția anunță că operatorii au înregistrat în jur de 750 de solicitări pe oră, cetățenii raportând situații legate de fire electrice căzute, arbori doborâți, trasee blocate, dar și mașini…
FOTO/ CSE Chișinău a declarat situație de forță majoră în municipiu
În Chișinău este declarată situație de forță majoră. Decizia a fost luată în cadrul Comisiei Situației Excepționale Chișinău. Potrivit Primăriei, se fac estimările și evaluările suplimentare ale gradului de prejudicii și se calculează pagubele pentru a fi alocate surse în urma intemperiei de ieri s…
Copaci prăbușiți, mașini avariate și linii electrice rupte. Consecințele furtunii din seara zilei de 11 iunie
Mai multe localități din centrul țării, dar și capitala au fost afectate în urma precipitațiilor abundente și vântului puternic din seara zilei de 11 iunie. Unele trasee din țară au fost blocate de arborii doborâși la pământ. Potrivit datelor preliminare, 86 de localități din țară au rămas deconecta…