FOTO/ CSE Chișinău a declarat situație de forță majoră în municipiu

FOTO/ CSE Chișinău a declarat situație de forță majoră în municipiu
Colaj ziar.md.

În Chișinău este declarată situație de forță majoră. Decizia a fost luată în cadrul Comisiei Situației Excepționale Chișinău.

Potrivit Primăriei, se fac estimările și evaluările suplimentare ale gradului de prejudicii și se calculează pagubele pentru a fi alocate surse în urma intemperiei de ieri seară.

Totodată, în fiecare sector vor fi create echipe separate. Între timp, continuă să se intervină în toate sectoarele și să fie înlăturate pagubele. Situația este gravă, iar cetățenii sunt rugați să fie atenți.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Mai multe localități din centrul țării, dar și capitala au fost afectate în urma precipitațiilor abundente și vântului puternic din seara zilei de 11 iunie. Unele trasee din țară au fost blocate de arborii doborâși la pământ. Potrivit datelor preliminare, 86 de localități din țară au rămas deconectate parțial de la energia electrică, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pe aproape întreg teritoriul țării. Avertizarea a intrat în vigoare marți, 11 iunie, la ora 15:00, și a fost valabilă până după miezul nopții, la ora 2:00.

Copaci prăbușiți, mașini avariate și linii electrice rupte. Consecințele furtunii din seara zilei de 11 iunie
Mai multe localități din centrul țării, dar și capitala au fost afectate în urma precipitațiilor abundente și vântului puternic din seara zilei de 11 iunie. Unele trasee din țară au fost blocate de arborii doborâși la pământ. Potrivit datelor preliminare, 86 de localități din țară au rămas deconecta…
Ploi cu descărcări electrice și grindină. A fost emisă o nouă avertizare meteorologică
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pe aproape întreg teritoriul țării. Potrivit meteorologilor, avertizarea intră în vigoare marți, la ora 15:00, și va fi valabilă până după miezul nopții, la ora 2:00. În țară se prevăd ploi cu descărcăr…