149 de elevi au participat la Olimpiada Republicană la Chimie. Cine sunt premianții

149 de elevi au participat la Olimpiada Republicană la Chimie. Cine sunt premianții
Sursa foto: mec.gov.md.

40 de elevi din țară au fost premiați luni, 18 martie, în cadrul Olimpiadei Republicane la Chimie. Concursul s-a desfășurat în perioada 15 - 18 martie, la Universitatea de Stat din R. Moldova, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Astfel, locul întâi a fost obținut de următorii elevi: Andrei Stepan, elev din cadrul Liceului Teoretic „N. V. Gogol”, Graur Darius, Leahu Bianca-Sofia și Nicov care studiază la Instituţia Privată de Învăţământ Liceul Teoretic „Orizont”.

Olimpiada Republicană la Chimie este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care vor avea loc până pe data de 27 mai 2024.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

La ediția din acest an a Olimpiadei au participat 149 de elevi din întreaga țară. Cei 40 de elevi care au fost premiați își fac studiile în cadrul unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Cahul, Călărași, Chișinău, Strășeni, Ungheni.

Iată lista premianților:

Elevii claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10”, din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.