1059 de instituții de învățământ din țară încep pe 2 septembrie noul an de studii

1059 de instituții de învățământ din țară încep pe 2 septembrie noul an de studii
Sursa foto: Ministerul Educației și Cercetării/Facebook

1059 de instituții de învățământ din R. Moldova încep luni, pe 2 septembrie, noul an de studii. Prima lecție din anul de învățământ 2024-2025 va avea genericul „Împreună pentru pace” și va fi obligatorie pentru toate instituțiile de învățământ publice sau private.

În R. Moldova există 1.201 de instituții de învățământ, dintre care 108 au început studiile pe data de 1 septembrie. Celelalte 1.059 instituții de învățământ au prima lecție în ziua de luni, 2 septembrie.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Anterior, Ministerul Educației și Cercetării a emis o circulară prin care instituțiile de învățământ, urmare a hotărârii Consiliului profesoral, au fost în drept să decidă ora și data desfășurării festivității dedicate începutului noului an de studii.

Prima lecție din anul de învățământ 2024-2025 va avea genericul „Împreună pentru pace” și va fi obligatorie pentru toate instituțiile de învățământ publice sau private. Pentru organizarea și desfășurarea lecției tematice diriginților le-au fost recomandate resurse didactice, adaptate la vârsta elevilor. Materialele au fost dezvoltate cu suportul Consiliului Europei.

Noul an școlar a început în 108 instituții de învățământ din R. Moldova
Peste 100 de instituții de învățământ din R. Moldova au început anul școlar duminică, pe 1 septembrie. Decizia a fost adoptată de fiecare instituție în parte, după consultarea comunității școlare. Celelalte instituții de învățământ din țară vor începe noul an școlar 2024 - 2025 luni, pe 2 septembrie…