Vin ploile! Meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică

Vin ploile! Meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică
Imagine simbol

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea este valabilă pentru miercuri, 10 iulie, ora 15:30 - 23:00.

Astfel, în intervalul menționat pe arii extinse se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-25 l/m2 și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În context, meteorologii anunță că se prognozează izolat formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale.

Sursa foto: SHS

Marți, 9 iulie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de caniculă pentru raioanele din nordul țării și cod portocaliu de canicula în centrul și sudul R. Moldova, valabil până pe 16 iulie curent.

Cod portocaliu de caniculă în centrul și sudul R. Moldova. Se așteaptă maxime de 39 de grade Celsius
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de caniculă pentru raioanele din nordul țării și cod portocaliu de canicula în centrul și sudul R. Moldova. Avertizarea intră în vigoare pe 10 iulie și va fi valabilă până pe 16 iulie. temperatura maximă a aerului va atinge valori între