VIDEO/ Soldatul care s-a sinucis astăzi îndeplinea serviciul militar la Brigada din Cahul

VIDEO/ Soldatul care s-a sinucis astăzi îndeplinea serviciul militar la Brigada din Cahul
Captură de ecran. Sursa foto: Ziua de Azi

Presa din sudul țării a aflat noi detalii în cazul soldatului care s-a sinucis joi cu arma din dotare. Potrivit publicației Ziua de Azi, tânărul îndeplinea serviciul militar în termen la Brigada 3 Infanterie Motorizată „Dacia” din Cahul.

„Astăzi am avut un caz tragic. În primul rând, condoleanțe familiei tânărului soldat care a decedat astăzi la centrul de instruire. Prealabil, a fost un suicid cu arma din dotare. Tinerii se aflau la centrul de instruire, conform planului. Se desfășura ședința de tragere”, a declarat comandantul Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” din Cahul, colonelul Valeriu Rusu.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Amintim că Ministerul Apărării a anunțat în după-amiaza zilei de joi, 4 aprilie, că un soldat în termen a decedat la unul din poligoanele Armatei Naționale, după ce s-ar fi sinucis cu arma din dotare. Incidentul a avut loc la ora 12:13, în timpul desfășurării antrenamentelor.

Soldatul, a cărui identitate va fi anunțată după informarea familiei, a fost încorporat în serviciul militar în termen în decembrie 2023. Circumstanțele producerii incidentului sunt cercetate de către o comisie specială a Armatei Naționale.

ULTIMA ORĂ. Un soldat în termen s-ar fi sinucis la unul din poligoanele Armatei Naționale
Ministerul Apărării anunță că un soldat în termen a decedat joi, 4 aprilie, la unul din poligoanele Armatei Naționale. Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei, tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. „Potrivit informației oferite de Centrul operațional de comandă, incidentul a avut loc a…