VIDEO/ Percheziții la Bălți într-un dosar de trafic de droguri. Trei persoane au fost reținute

VIDEO/ Percheziții la Bălți într-un dosar de trafic de droguri. Trei persoane au fost reținute
Sursa foto: Poliția R. Moldova

Polițiștii și procurorii au efectuat 19 percheziții la opt persoane cu vârste cuprinse între 19 și 41 de ani, suspectate că ar fi implicate în circulația ilegală de droguri, pe teritoriul municipiului Bălți și regiunea de nord a țării. În rezultatul perchezițiilor au fost ridicate droguri de diferite tipuri, telefoane mobile, cartele SIM și carduri bancare. Trei bănuiți au fost reținuți, alți cinci sunt cercetați în stare de libertate.

„În urma administrării unor probe pertinente că la domiciliul (încăperi, depozite, automobile) suspecților se pot afla droguri și analogi ai acestora, telefoane mobile și cartele SIM utilizate la comiterea infracțiunii,  oamenii legii au efectuat 19 percheziții la opt persoane cu vârste cuprinse între 19 și 41 de ani, suspectate că ar fi implicate în circulația ilegală de droguri, pe teritoriul mun. Bălți și regiunea de nord a țării. Totodată a fost stabilit faptul că, unul dintre figuranți ar activa în calitate de curier al unui magazin online, care își desfășoară activitatea ilegală pe un canal de Telegram”, anunță Poliția.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul figuranților, au fost depistate și ridicate: droguri de tip marijuana, amfetamină, hașiș, ustensile pentru consumul de droguri, telefoane mobile, cartele SIM, carduri bancare. Valoarea drogurilor, pe piața neagră, se estimează la aproximativ 100.000 de lei. Trei bănuiți au fost reținuți, alți cinci sunt cercetați în stare de libertate.

Potrivit Poliției, în continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii persoanelor care au participat la comiterea faptelor ilicite sau le-au favorizat. Procuratura urmează să decidă despre oportunitatea aplicării unor măsuri preventive în privința persoanelor reținute.