VIDEO/ Moscova a organizat o expoziție de blindate occidentale capturate în războiul din Ucraina

VIDEO/ Moscova a organizat o expoziție de blindate occidentale capturate în războiul din Ucraina
Sursa foto: AP

Ministerul rus al Apărării a organizat în Parcul Victoriei din Moscova o expoziție de blindate occidentale capturate în războiul din Ucraina. Expoziția a fost inaugurată pe 1 mai și va rămâne deschisă timp de o lună.

Expoziția organizată la Moscova prezintă peste 30 de piese de echipamente grele realizate în Occident, inclusiv un tanc de luptă M1 Abrams fabricat în SUA. De asemenea, mai sunt prezentate un vehicul blindat de luptă Bradley, un tanc Leopard 2, alături de un vehicul blindat de infanterie Marder din Germania, dar și un blindat AMX-10RC de fabricație franceză. Totodată, sunt expuse și arme de foc, acte militare și alte documente.

Potrivit postului de televiziune „Zvezda” al Ministerului rus al Apărării, expoziția a stârnit un mare interes din partea rușilor.

0:00
/
Sursa video: Telegram/Zvezda

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Expoziția are loc în momentul în care forțele ruse au ocupat mai multe zone în estul Ucrainei, profitând de întârzierile în asistența militară a SUA pentru trupele Kievului, scrie BBC.

Autoritățile ruse au criticat livrările de arme și echipamente militare occidentale către Ucraina, considerându-le drept dovadă a implicării directe a NATO în război. În același timp, președintele rus Vladimir Putin a declarat în repetate rânduri că proviziile militare occidentale către Kiev nu vor schimba cursul conflictului și nu vor împiedica Rusia să-și atingă obiectivele.

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova afirmă constant că este vorba despre o „operațiune militară specială de denazificare şi demilitarizare” a țării vecine şi de protejare a rușilor din estul Ucrainei.