Un vameș, reținut de CNA. Ar fi primit mită pentru a asigura trecerea unui lot de marfă de contrabandă

Un vameș, reținut de CNA. Ar fi primit mită pentru a asigura trecerea unui lot de marfă de contrabandă
Colaj ziar.md.

Un vameș din cadrul Postului vamal Sculeni a fost reținut în după-amiaza zilei de 26 iunie într-un dosar de corupere pasivă. Funcționarul este bănuit că ar fi pretins și acceptat peste 10.000 de euro de la un transportator de colete pentru a asigura trecerea nestingherită a unui lot de marfă de contrabandă prin postul vamal menționat.

Urmărirea penală a început în baza unei autosesizări. Potrivit probelor acumulate, s-a constatat că în urma înțelegerii prealabile între vameș și transportator a fost asigurată introducerea prin contrabandă a unui lot de marfă contra unei mite de peste 10 mii de euro.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Astfel, la data de 26 iunie, vameșul a fost reținut în flagrant după ce a primit 10.000 de euro. De asemenea, în cadrul acțiunilor de urmărire penală a fost reținut și complicele vameșului, ambii fiind plasați în izolator pentru 72 de ore.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe mijloace financiare, telefoane mobile, un automobil și marfa introdusă prin contrabandă. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Serviciul Vamal a anunțat că pe acest caz a fost demarată o investigație internă și este acordat suport organelor competente în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate, în conformitate cu normele legale.