Un inspector vamal, cercetat pentru corupere pasivă. Ar fi luat mită de la un voluntar care transporta refugiați

Un inspector vamal, cercetat pentru corupere pasivă. Ar fi luat mită de la un voluntar care transporta refugiați
Sursa foto: Facebook/Centrul Național Anticorupție

Un inspector vamal din cadrul Postului Vamal Tudora este cercetat pentru corupere pasivă, anunță Centrul Național Anticorupție (CNA). Instituția spune că acesta a fost denunțat, după ce ar fi pretins bani de la un voluntar care acorda servicii de transport refugiaților din Ucraina.

Astfel, potrivit faptelor investigate de CNA, vameșul ar fi pretins, acceptat și primit bani ce nu i se cuvin pentru a nu supune procedurii de inspecție detaliată a mașinilor la trecerea frontierei de stat.

În dimineața zilei de 17 mai, ofițerii CNA, sub conducerea Procuraturii muncipiului Chişinău, au efectuat percheziții în biroul vameșului, mijlocul de transport și domiciliul acestuia, pentru a acumula probe relevante anchetei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În prezenent, bănuitul este cercetat în stare de libertate, iar urmărirea penală se desfășoară sub conducerea procesuală a Procuraturii din Chișinău.

Săptămâna trecută, alți doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la Linia Națională Anticorupție a CNA 0800 55555 pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export.

Percheziții la Postul Cahul-Oancea. Doi inspectori vamali sunt cercetați pentru corupere pasivă
Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru că ar fi pretins mijloace financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export. Ofițerii CNA au descins vineri cu percheziții la Postul v…