Un cetățean al R. Moldova a fost reținut în timpul protestelor din Georgia

Un cetățean al R. Moldova a fost reținut în timpul protestelor din Georgia
Imagine simbol

Un cetățean al R. Moldova a fost reținut în timpul protestelor din Georgia. Informația a fost confirmată pentru Newsmaker de reprezentanții Ministerului de Externe (MAE).

Potrivit sursei, instituția nu a oferit alte detalii despre persoana vizată.

„Ambasada R. Moldova la Baku a informat MAE ca un cetățean moldovean a fost reținut în timpul protestelor din Georgia. Misiunea noastră diplomatică este în contact cu autoritățile georgiene și este dispusă să întreprindă toate acțiunile necesare care se impun”, a comunicat MAE.

Presa din Georgia scrie că moldoveanul „Adamia”, care ar fi unul dintre organizatorii protestului, a fost reținut în timpul confruntării de la Parlament. Acesta ar fi „jignit polițiștii, a trecut la confruntări fizice și a folosit spray lacrimogen împotriva angajaților forțelor de ordine”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Mii de oameni au participat duminică la un nou protest în capitala Georgiei, Tbilisi, împotriva proiectului de lege privind „influența străină”, care urmează să fie aprobată pe 14 mai în lectura a treia - finală. Criticii interni și țările occidentale au spus legea că va fi folosită pentru a reprima vocile independente, așa cum se întâmplă în Rusia.

Noi proteste la Tbilisi, împotriva legii „agenților străini”. Proiectul va fi votat în lectură finală pe 14 mai
Mii de oameni au participat duminică la un nou protest în capitala Georgiei, Tbilisi, împotriva proiectului de lege privind „influența străină”, care urmează să fie aprobată pe 14 mai în lectura a treia - finală. Criticii interni și țările occidentale au spus legea că va fi folosită pentru a reprima
Parlamentul Georgiei a aprobat în a doua lectură legea privind „agenții străini”. Urmează votul final
Deputații de la Tbilisi au votat miercuri seara, în a doua lectură, proiectul de lege privind „agenții străini”. Sute de oameni au protestat în fața Parlamentului Georgiei, cerând anularea legii, care ar fi inspirată dintr-o lege adoptată de Rusia în 2012. Deputații georgieni au votat miercuri cu 8…