Un bărbat de 61 de ani a fost răpus de COVID săptămâna trecută. Datele ANSP

Un bărbat de 61 de ani a fost răpus de COVID săptămâna trecută. Datele ANSP
Sursa foto: mapo de la Getty Images

Un bărbat, în vârstă de 61 de ani, a fost răpus de COVID-19, săptămâna trecută, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Potrivit ANSP, în perioada 26 februarie – 3 martie anul curent, au fost înregistrate 7.359 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, majoritatea fiind la copii.

Datele indică o scădere de 21,6% față de săptămâna anterioară și o descreștere de 23,4% comparativ cu perioada similară a sezonului anterior.

Astfel, pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 71 de cazuri de gripă sezonieră și 127 de cazuri de COVID-19, dintre care 11 cazuri în rândul copiilor.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În acest sens, ANSP vine cu un set de recomandări: adresarea la medic la apariţia primelor simptome de boală, izolarea bolnavilor la domiciliu, în caz de necesitate – spitalizarea, informarea personalului echipajului dacă vă îmbolnăviți în timpul unei călătorii, folosirea măștilor de protecţie de către personalul medical și la domiciliu de către persoanele care asistă bolnavii, spălatul pe mâini cu apă şi săpun sau cu soluţii dezinfectante pe bază de alcool, după contactul cu bolnavii sau cu obiectele contaminate de aceștia ș.a.

Luni, 4 martie, șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială (DGAMS) a anunțat că instituțiile medicale din capitală au revenit la regimul normal de activitate. Potrivit autorităților municipale, în perioada 26 februarie - 3 martie, numărul cazurilor de pneumonii și bronhopneumonii a scăzut cu 15%.

Instituțiile medicale din Chișinău au revenit la regim normal de activitate. Incidența cazurilor de COVID-19
Instituțiile medicale din capitală au revenit la regimul normal de activitate, anunță șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială (DGAMS), Vladimir Bolocan. Potrivit autorităților municipale, în perioada 26 februarie - 3 martie, numărul cazurilor de pneumonii și bronhopneumonii…