Instituțiile medicale din Chișinău au revenit la regim normal de activitate. Incidența cazurilor de COVID-19

Instituțiile medicale din Chișinău au revenit la regim normal de activitate. Incidența cazurilor de COVID-19
Imagine simbol. Sursa foto: Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail”

Instituțiile medicale din capitală au revenit la regimul normal de activitate, anunță șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială (DGAMS), Vladimir Bolocan. Potrivit autorităților municipale, în perioada 26 februarie - 3 martie, numărul cazurilor de pneumonii și bronhopneumonii a scăzut cu 15%.

„Precum am și anticipat cu două săptămâni în urmă, începând cu ziua de astăzi, instituțiile medicale din municipiul Chișinău nu mai sunt arhipline în ceea ce privește pacienții cu diagnosticul bronhopneumonie, pneumonie și alte viroze sezoniere, care erau în perioada anterioară. Totuși, încă persistă o doză de contagiozitate în rândul copiilor, dar este un lucru normal, întrucât aceștia sunt în comunități foarte interactive și comunicative. Conform datelor epidemiologice, totul este sub control”, a declarat șeful adjunct al DGAMS în cadrul ședinței Primăriei din 4 martie.

În ceea ce privește incidența cazurilor de infecție cu COVID-19, în municipiul Chișinău este internat doar un singur copil, în stare de gravitate medie, la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii. De asemenea, sunt internate două lăuze la Maternitatea Municipală nr.2.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Cât despre cazurile de rujeolă, autoritățile municipale anunță că de la începutul enunțării epidemiei de rujeolă în statele vecinele, în Chișinău au fost înregistrate trei cazuri. Doar unul dintre acestea a fost semnalat la un copil, toate trei cazuri fiind de import, la cetățeni străini.

„Miercuri vom avea o ședință comună împreună cu toți managerii din policlinici, cu toate asistentele din sălile de vaccinare, cu directorii adjuncți de la MT-uri cu întrebarea sănătății mamei și copilului si reprezentanții Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), pentru a discuta câteva puncte cheie care au fost depistate în urma unei analize minuțioase a procesului de vaccinare din municipiului Chișinău și pentru a comunica elaborarea și implementarea unui nou plan de acțiuni și cu privire la intensificarea măsurilor de vaccinare în municipiul Chișinău”, a conchis Bolocan.

Amintim că, săptămâna trecută a fost înregistrat al cincilea caz de rujeolă pe teritoriul R. Moldova. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anuțat că este vorba de o femeie în vârstă de 42 ani, originară din România, care se afla într-o vizită la Chișinău.