Un bărbat anunțat în căutare în dosarul „Banca de Economii”, reținut în Ucraina și extrădat în R. Moldova

Un bărbat anunțat în căutare în dosarul „Banca de Economii”, reținut în Ucraina și extrădat în R. Moldova
Sursa foto: CNA

Un bărbat anunțat în căutare în dosarul „Banca de Economii” a fost reținut în Ucraina, la data de 4 aprilie, fiind învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Acesta a fost preluat de Centrul Național Anticorupție (CNA) la punctul de trecere a frontierei de stat Tudora-Starokazace, după ce organele de drept din Ucraina l-au extrădat în baza mandatului de căutare cu ulterioara arestare, emis de autoritățile moldovene.

Cauza penală a fost pornită în martie 2013 de către Procuratura Generală, în baza autosesizării. Ulterior, la aceasta au fost conexate și alte cauze penale pornite de Centrul Național Anticorupție, urmărirea penală fiind efectuată de către organul de urmărire penală al CNA sub conducerea Procuraturii Anticorupție.

„Potrivit materialelor cauzei, învinuitul, în coparticipare cu alte persoane, ar fi comis infracțiunea de spălare de bani, în sumă de 2 500 000 de lei, prin operarea mai multor transferuri pe diferite conturi, inclusiv ale companiei pe care o gestiona, astfel urmărind deghizarea provenienței banilor proveniți dintr-un credit luat de la Banca de Economii în anul 2011. Bărbatul a fost plasat în izolator pentru 72 de ore și urmează a fi cercetat pentru infracțiunile care i se incriminează”, anunță CNA.

NOTĂ: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.