Un băiat de 8 ani din Chișinău s-a împușcat mortal cu arma tatălui, deținută legal

Un băiat de 8 ani din Chișinău s-a împușcat mortal cu arma tatălui, deținută legal
Sursa foto. Poliția R. Moldova

Joi seara, în jurul orei 22:30, polițiștii de la Ciocana au fost sesizați de părinții unui copil despre faptul că fiul lor de 8 ani s-ar fi sinucis prin împușcare. Poliția anunță că pistolul de model Baikal 442 era deținut legal de tatălui minorului şi era păstrat în safeu, iar băiatul ar fi găsit cheia și a avut acces la armă.

„La fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că părinții minorului ar fi ieșit afară, iar băiatul a rămas singur acasă. Când s-au reîntors, părinții au depistat cadavrul băiatului și imediat au alertat poliția. Corpul neînsuflețit al copilului a fost examinat de către medicul legist. La fața locului a fost solicitată și Secția specializată a Centrului tehnico-criminalistic și Expertize judiciare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, anunță Poliția.

În urma verificărilor s-a constatat că pistolul de model Baikal 442 era deținut legal de tatălui minorului şi era păstrat în safeu, iar băiatul ar fi găsit cheia și a avut acces la armă. Polițiștii au inițiat o anchetă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Armele deținute de persoanele fizice şi juridice în condițiile legii privind regimul armelor şi al muniţiilor cu destinaţie civilă trebuie păstrate la domiciliul ori la sediul acestora. Păstrarea la domiciliul deținătorului a armei se face în locuri special destinate, în seif metalic fixat de podea sau de perete, astfel încât să fie exclus accesul persoanelor neautorizate.