Un angajat ANSA, bănuit de corupere pasivă. Ar fi luat mită pentru a facilita tranzitul de mărfuri la vama Criva-Mămăliga

Un angajat ANSA, bănuit de corupere pasivă. Ar fi luat mită pentru a facilita tranzitul de mărfuri la vama Criva-Mămăliga
Sursa foto: Facebook/Guvernul R. Moldova

Un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranță a Alimentelor (ANSA) este cercetat într-un dosar de corupere pasivă, anunță Centrul Național Anticorupție (CNA). Acesta ar fi luat mită de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri prin punctul de trecere a frontierei Criva - Mămăliga.

Potrivit investigațiilor CNA, angajatul ANSA ar fi pretins și acceptat sume de bani sau bunuri de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu verifica marfa.

În urma perchezițiilor, efectuate la punctul sanitar-veterinar al ANSA, amplasat în punctul de trecere a frontierei Criva - Mămăliga, la domiciliul și în automobilul bănuitului, au fost depistați bani și registre de evidență a mărfurilor importate.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Bălți. Bănuitul este cercetat în stare de libertate.

Orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.