Un angajat al Biroului Migrație și Azil, trimis în judecată. Ar fi ajutat doi ucraineni să tranziteze ilegal R. Moldova

Un angajat al Biroului Migrație și Azil, trimis în judecată. Ar fi ajutat doi ucraineni să tranziteze ilegal R. Moldova
Sursa foto: CIJM

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauza Speciale (PCCOCS), oficiul „Sud,” anunță trimiterea în judecată a unui angajat regional al Biroului Migrație și Azil, pentru organizarea tranzitării ilegale a R. Moldova, în octombrie 2022, de către doi ucraineni.

Potrivit datelor din dosarul penal, bărbatul ar fi membru al unui grup care ajuta cetățeni din Ucraina să tranziteze ilegal R. Moldova. PCCOCS menționează că doi membri ai grupării au fost condamnați în noiembrie 2023.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, pe lângă condamnarea acestora, acuzatorii de stat au obținut și confiscarea câștigului lor ilegal de peste 100.000 lei, perceput din taxa de 2.000 euro/persoană pentru facilitarea traversării hotarului dinspre Ucraina și 350 euro pentru aplicarea ilegală a ștampilei oficiale de intrare în Moldova.

Concomitent, pe lângă contribuția sa generală în cadrul grupului, fostul angajat al Biroului este învinuit de procurori de faptul că i-a transportat pe cei doi ucraineni din parcul municipiului Cahul spre punctul de trecere a frontierei, la ieșirea din țară spre România. Ulterior, acesta le-a dat sfaturi despre cum să traverseze frontiera. Acum, urmează ca Judecătoria Cahul să se pronunțe, timp în care inculpatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.