UE va impune sancțiuni împotriva a „30 de persoane și entități” responsabile de moartea lui Navalnîi

UE va impune sancțiuni împotriva a „30 de persoane și entități” responsabile de moartea lui Navalnîi
Sursa foto: Reuters 

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene au convenit luni, 18 martie, să impună sancțiuni unor persoane și organizații care sunt responsabile de moartea opozantului rus Alexei Navalnîi în închisoare, a anunțat șeful diplomației UE, Josep Borrell, transmite Reuters.

„Am căzut de acord asupra unor sancțiuni împotriva celor care sunt responsabili de moartea lui Alexei Navalnîi”, a declarat Borrell la finalul unei reuniuni a miniștrilor de externe ai UE, desfășurate la Bruxelles. El a menționat că este vorba de circa „30 de persoane și entități”, însă nu a spus despre cine e vorba.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Alexei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, cel mai cunoscut politician de opoziție din Rusia, a murit luna trecută în timp ce ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru acuzații de extremism pe care le-a respins ca fiind motivate politic. Aliații săi, membrii familiei și oficialii occidentali au acuzat Kremlinul pentru moartea sa, acuzații pe care acesta le-a respins.

Navalnîi era încarcerat din ianuarie 2021, când s-a întors la Moscova din proprie inițiativă după ce s-a recuperat în Germania în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic pentru care a dat vina pe Kremlin. El a fost imediat arestat. Kremlinul a negat cu vehemență că s-ar afla în spatele otrăvirii.

SUA vor impune sancțiuni majore împotriva Moscovei în urma morții lui Navalnîi, anunță Casa Albă
Casa Albă va anunța vineri un pachet major de sancțiuni împotriva Rusiei, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, scrie CNN. Pachetul „va trage Rusia la răspundere pentru ceea ce i s-a întâmplat lui Navalnîi” și pentru acțiunile sale pe parcur…