UE a oferit 40 de mașini și 100 de camere video corporale Inspectoratului General al Poliției. Valoarea donației

UE a oferit 40 de mașini și 100 de camere video corporale Inspectoratului General al Poliției. Valoarea donației
Sursa foto: Facebook/European Union in the Republic of Moldova

Uniunea Europeană a oferit joi, 11 iulie, 40 de vehicule de patrulare și 100 camere video corporale Inspectoratului General al Poliției (IGP) în cadrul unui proiect finanțat de UE și implementat de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) în R. Moldova. Donația este în valoare de 710.000 de euro, se menționează într-un comunicat al Delegației UE.

Camerele video corporale vor spori responsabilitatea poliției, vor proteja drepturile cetățenilor moldoveni, precum și ale refugiaților ucraineni și ale cetățenilor țărilor terțe. Acestea vor contribui la sporirea transparenței interacțiunilor.

Automobilele de patrulare vor fi repartizate pe teritoriul țării pentru a consolida capacitățile IGP de a răspunde în timp util la orice situație de urgență.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Donația a fost efectuată în cadrul proiectului finanțat de UE în valoare de 15.000 000 euro „Sprijinirea protecției, tranzitului, întoarcerii voluntare și informate și a reintegrării cetățenilor Parteneriatului Estic și a cetățenilor din țările terțe afectați de conflictul din Ucraina”.

În Europa, R. Moldova este printre statele care primesc cei mai mulți refugiați care au părăsit Ucraina din cauza războiului. Peste 1,1 milioane de persoane din Ucraina au intrat pe teritoriul țării noastre începând cu 24 februarie 2022, dintre care aproximativ 120.000 încă locuiesc în țară.