Ucraina a lovit cu drone o rafinărie și un depozit de petrol din Rusia

Ucraina a lovit cu drone o rafinărie și un depozit de petrol din Rusia
Sursa foto: https://24tv.ua/

În noaptea de 6 iunie, Ucraina a atacat cu drone o rafinărie și un depozit de petrol de lângă Belgorod. Potrivit guvernatorului regiunii Rostov, Vasile Golubev, o dronă a lovit o rafinărie de petrol din Novoșahtinsk, provocând un incendiu, scrie presa rusă.

„Conform datelor preliminare, incendiul s-a extins la depozit pe o suprafață de 50 de metri pătrați. Aproximativ 120 de persoane și 15 echipamente au fost implicate în stingerea incendiului”, a menționat Golubev.

Acesta a mai menționat că rafinăria, una dintre cele mai importante din sudul Rusiei, a fost închisă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Tot noaptea, o dronă a atacat un depozit de petrol din regiunea Belgorod din Rusia. Guvernatorul Veaceslav Gladkov a scris pe contul său de Telegram că un depozit de petrol din districtul Starooskolsky din regiunea Belgorod a fost avariat. Unul dintre rezervoare a luat foc, incendiul a fost stins, iar victime nu au fost înregistrate.

0:00
/
Sursa video: Telegram/ETOROSTOV

Pe 24 februarie 2022, la ora 04:45, Federația Rusă a atacat Ucraina cu sute de mii de soldații și mii de unități de tehnică militară. Acesta a devenit cel mai mare atac asupra unei țări europene de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Atunci, preşedintele rus Vladimir Putin anunțase în zori o operaţiune militară specială în Ucraina, pentru „a apăra” separatiştii din regiunea Donbas.