Trei cazuri noi de rujeolă, confirmate în Chișinău. Autoritățile îndeamnă părinții să fie precauți în vacanță

Trei cazuri noi de rujeolă, confirmate în Chișinău. Autoritățile îndeamnă părinții să fie precauți în vacanță
Sursa foto: Kampus Production de la Pexels

Pe parcursul săptămânii trecute, în Chișinău au fost înregistrate trei cazuri noi de îmbolnăvire cu rujeolă, anunță șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială (DGAMS), Vladimir Bolocan. Responsabilul de la Primărie a adăugat că este vorba despre trei copii.

Bolocan a precizat că nu este vorba despre cazuri de îmbolnăvire la Centrul de plasament pentru refugiați.

„Suntem în scădere cu numărul de cazuri confirmate. Probabil în viitorul apropiat situația încordată în jurul rujeolei ar putea să scadă, dar oricum trebuie să fim precauți, întrucât se apropie vacanța de primăvară de 10 zile (...). Totodată, pe 1 mai, știm că conform tradiției că această sărbătoare prevede întruniri, deplasări în afara orașului să fie atenți la calitatea produselor”, a declarat Bolocan.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram


Acesta a mai anunțat că pe parcursul săptămânii trecute, peste 3.000 de locuitori s-au adresat la medic, iar 60% din pacienți nu au avut nevoie de spitalizare. Totodată, Bolocan a precizat că în această perioadă, comparativ cu perioada similară a anului trecut, au crescut cu 40% cazurile de intoxicație alimentară.

Autoritățile recomandă neadmiterea copiilor nevaccinați împotriva rujeolei în școli și grădinițe
Pe parcursul săptămânii trecute, în Chișinău nu s-au înregistrat cazuri noi de rujeolă. Totuși, în contextul riscului sporit de infectare pe teritoriul R. Moldova, autoritățile recomandă neadmiterea copiilor nevaccinați în cadrul procesului educațional. Precizările au fost făcute de către șeful adju…
19 persoane s-au intoxicat după ce au mâncat într-un local din Chișinău. Detalii de la ANSP
Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunţă despre înregistrarea unui caz de intoxicație în masă într-un local de alimentație publică din municipiul Chișinău. Până în prezent, au solicitat asistenţă medicală 19 persoane, cu vârste cuprinse între 8 - 48 de ani, ce manifestau semne clinice…