Transport gratuit din Chișinău pentru moldovenii care pleacă spre aeroportul din Bacău și retur

Posesorii de bilete de avion cu plecarea sau sosirea pe Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău beneficiază de transfer gratuit de la Chișinău și retur. Promoția este valabilă în perioada 20 noiembrie – 31 decembrie, a anunțat directorul de programe la Institutul de Dezvoltare şi Expertiză a Proiectelor (IDEP), Iurie Calestru, într-o conferință de presă la IPN.

Iurie Calestru a menționat că prin implementarea acestei rute de autobuz, programul Bacău Re-Connect, inițiat de Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău, în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău, își atinge un nou obiectiv, acela de a asigura conectivitate îmbunătățită cu R. Moldova.

Iurie Calestru i-a îndemnat pe toți cei care dețin bilete pentru zbor de pe sau pe aeroportul din Bacău și au nevoie de transfer din sau la Chișinău să acceseze rețelele de socializare ale aeroportului sau pagina https://massaro.ro/ și să profite de transfer gratuit în perioada 20 noiembrie – 31 decembrie.

Plecarea se asigură de la aeroportul  din Bacău la autogara Sud din Chișinău între orele18:00 – 00:15 și de la 22:00 la 04:00. Iar de la autogara Sud Chișinău la aeroportul din  Bacău în intervalul  00:15 – 06:00 și 06:00 – 12:00.

Noi la IDEP Moldova am semnat de curând un memorandum de înțelegere cu administrația Aeroportului Internațional „George Enescu” Bacău în vederea îmbunătățirii conectivității între Chișinău și Bacău. Acest memorandum prevede sprijinul reciproc în vederea proiectelor benefice, în interesul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului”, a spus directorul de programe IDEP.

Cadrul de cooperare cu administrația Consiliului Județean Bacău și a Aeroportului Internațional „George Enescu” Bacău a fost inițiat la conferința de nivel înalt privind impulsionarea absorbției fondurilor europene de către R. Moldova, care a fost organizată de către Consiliul Județean Bacău, Euronest Intercommunity Development Association și IDEP Moldova. Scopul evenimentului a fost de a promova parteneriate transfrontaliere și de a prezenta exemple de bune practici între cele două state, România și R. Moldova, în domeniul de interes comun, precum: administrație, educație, sănătate, mass-media, mediul de afaceri, transport în vederea impulsionării absorbției fondurilor europene. Ca rezultat, au fost stabilite parteneriate interumane ce urmează a fi transformate în parteneriate interinstituționale, ceea ce va asigura cadrul  necesar pentru parteneriate durabile și formarea echipelor de proiect mixte moldo-române.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM