Tragedie în raionul Rezina. Un băiat în vârstă de 15 ani s-ar fi împușcat mortal cu arma tatălui său

Tragedie în raionul Rezina. Un băiat în vârstă de 15 ani s-ar fi împușcat mortal cu arma tatălui său
Imagine simbol. Sursa foto: Getty Images

Un adolescent din raionul Rezina a fost găsit ieri seara fără suflare. Preliminar, oamenii legii au stabilit ca băiatul în vârstă de 15 ani și-a pus capăt zilelor folosind arma de vânătoare a tatălui său, pe care bărbatul o deținea legal și era păstrată în safeu.

„Un bărbat de 44 de ani ne-a sesizat că și-a depistat fiul de 15 ani fără suflare. La fața locului, colegii noștri au stabilit preliminar că băiatul și-a pus capăt zilelor folosind arma tatălui său, pe care o deține legal și era păstrată în safeu, conform normelor stabilite”, precizează Poliția.

Potrivit oamenilor legii, copilul a găsit cheile safeului, de unde a luat arma de vânătoare și un cartuș.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pe 25 aprilie, un incident similar a avut loc în sectorul Ciocana al capitalei, când au băiețel în vârstă de opt ani a decedat după ce s-a împușcat cu un pistol de model Baikal 442, deținut legal de tatăl minorului şi păstrat în safeu. Atunci, oamenii legii au constatat ca băiatul ar fi găsit cheia de la safeu, obținând astfel acces la armă.

În acest context, Poliția face apel repetat către părinți să comunice continuu cu copiii, să aibă mare grijă unde păstrează obiectele interzise pentru aceștia și să monitorizeze cum își petrec timpul, în special - adolescenții.

Amintim că, armele deținute de persoanele fizice şi juridice în condițiile legii privind regimul armelor şi al muniţiilor cu destinaţie civilă trebuie păstrate la domiciliul ori la sediul acestora. Păstrarea armei la domiciliul deținătorului se face în locuri special destinate, în seif metalic fixat de podea sau de perete, astfel încât să fie exclus accesul persoanelor neautorizate.