ACTUALIZARE/ Punctul de trecere Leușeni-Albița activează în regim normal, pe ambele sensuri de circulație

ACTUALIZARE/ Punctul de trecere Leușeni-Albița activează în regim normal, pe ambele sensuri de circulație
Sursa foto: Poliția de Frontieră

ACTUALIZARE (12:30) Poliția de Frontieră anunță că fluxul de călători și autovehicule în punctul Leușeni-Albița s-a normalizat, pe ambele sensuri de circulație.

ȘTIREA INIȚIALĂ (08:10) Poliția de Frontieră anunță că la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița se înregistrează valori crescute de trafic pe direcția ieșire din R. Moldova, intrare în România. Autoritățile de frontieră și cele vamale au pus în aplicare un șir de măsuri de fluidizare a fluxului. Călători sunt îndemnați să aleagă din timp alte puncte de trecere a frontierei cu România, precum Costești, Cahul sau Leova.

Reprezentanții Poliției de Frontieră anunță că la PTF Leușeni-Albița sunt puse în aplicare un șir de măsuri pe linie de fluidizare a fluxului:

  • Deschise suplimentar piste de control și suplinit numărul de echipamente speciale;
  • Funcțional REVERSUL - fluxul este orientat pe piste de pe direcția opusă de deplasare.
„Se solicită înțelegere și răbdare din partea conducătorilor auto, cele patru autorități de frontieră și vamale moldo-române activează la capacitate pentru degajarea circulației”, anunță Poliția de Frontieră.

Totodată, călătorii sunt îndemnați aleagă din timp alte puncte de trecere a frontierei cu România, cum ar fi: Costești, Cahul sau pentru autoturisme - Leova (program de lucru 08:00 - 20:00).