Tatiana Șevciuc ar putea prelua șefia Curții de Conturi. Decizia va fi luată de Parlament

Tatiana Șevciuc ar putea prelua șefia Curții de Conturi. Decizia va fi luată de Parlament
Colaj ziar.md.

Candidatura Tatianei Șevciuc va fi propusă plenului Parlamentului pentru funcția de președintă a Curții de Conturi. Comisia de control al finanțelor publice a aprobat o decizie în acest sens.

Candidatura Tatianei Șevciuc a fost selectată în urma organizării unui concurs public. În total, la concurs au fost depuse trei dosare, însă unul era incomplet. Respectiv, la proba interviului au fost admise două persoane, iar Tatiana Șevciuc a obținut cel mai mare punctaj.

Tatiana Șevciuc este doctor în economie și deține o vastă experiență în domeniul de finanțe publice. În anul 2022, aceasta a fost numită de Parlament în calitate de membru al Curții de Conturi.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit legislației, preşedintele Curții de Conturi se numeşte de Parlament, pe un termen de 5 ani, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Anterior funcția a fost deținută de către Marian Lupu. Fostul democrat a fost numit în funcție în 2019, în perioada guvernării Partidului Democrat condus de Vlad Plahotniuc. Marian Lupu a fost promovat în politică pe timpul guvernării Partidului Comuniștilor din R. Moldova. A ocupat funcția de ministru al Economiei, a fost deputat pe listele PCRM, președinte al Parlamentului. În 2009, Marian Lupu a părăsit PCRM și a devenit lider al PDM.

Se anunță concurs pentru funcția de președinte al Curții de Conturi. Mandatul lui Marian Lupu expiră în februarie
Comisia parlamentară de control al finanțelor publice a aprobat, în cadrul ședinței din 29 decembrie, decizia privind lansarea concursului public pentru selectarea candidatului la funcția de președinte al Curții de Conturi a R. Moldova. Mandatul de 5 ani al actualului președinte al Curții de Conturi…