SUA anunţă trimiterea unui nou pachet de asistenţă militară de 275 milioane de dolari pentru Ucraina

SUA anunţă trimiterea unui nou pachet de asistenţă militară de 275 milioane de dolari pentru Ucraina
Sursa foto: medium.com

Statele Unite au anunţat trimiterea unui nou pachet de arme şi echipamente militare pentru Ucraina, în valoare de 275 milioane de dolari, pentru „a ajuta trupele ucrainene să respingă ofensiva rusă în apropiere de Harkov”, scrie Agerpres.

Materialul, provenit din stocurile armatei americane, include armamente de care Ucraina are „nevoie urgentă”, precum muniţie pentru sisteme de lansatoare de rachete HIMARS, obuze de artilerie de 155 mm şi 105 mm, rachete, sisteme anti-tanc şi muniţie aeriană de precizie.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Aceasta este cea de-a patra tranșă de ajutor militar pentru Ucraina de când Congresul a adoptat la sfârșitul lunii trecute o lege privind ajutorul extern, amânată de mult timp, și vine în contextul în care administrația Biden s-a angajat să mențină un flux constant de arme și să le trimită cât mai repede posibil pe linia frontului.

În aprilie curent, Statele Unite au adoptat un pachet uriaș de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, în urma a mai multor luni de negocieri tensionate şi laborioase din Congres. Planul de ajutor de 95 de miliarde de dolari, care include 61 de miliarde de dolari pentru Kiev, precum și fonduri pentru Israel, Taiwan şi un ultimatum pentru TikTok, a primit un sprijin foarte larg în Senatul american.

SUA au adoptat un pachet uriaș de asistenţă pentru Ucraina. Armele ar putea să fie furnizate din această săptămână
Statele Unite au adoptat ieri un pachet uriaș de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, în urma a mai multor luni de negocieri tensionate şi laborioase din Congres. Planul de ajutor de 95 de miliarde de dolari, care include 61 de miliarde de dolari pentru Kiev, precum și fonduri pentru