Statul, pe urma „specialiștilor” din domeniul construcției. Ministru: „Vom face ordine”

Statul, pe urma „specialiștilor” din domeniul construcției. Ministru: „Vom face ordine”
Imagine simbol

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, declară că în ultima perioadă sunt identificate tot mai multe diplome false, prezentate la atestarea specialiștilor din domeniul construcțiilor.

Într-o postare publicată pe canalul său de Telegram, Andrei Spînu a atașat răspunsul Universității Tehnice a Moldovei (UTM) la solicitarea Ministerului, în care se stipulează că patru diplome, pretinse a fi eliberate de către UTM și Universitatea Agrară de Stat din Moldova, de fapt, sunt false.

Sursa foto: Andrei Spînu / Telegram

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Așa cum am anunțat deja, până pe 1 septembrie vom verifica toate documentele prin care s-au atestat diriginții de șantiere, proiectanții, experții tehnici, verificatorii de proiecte, elaboratorii de devize etc. Vom face ordine și vom încuraja specialiștii de bună credință”, a notat Spînu.

Pe 16 aprilie curent, oficialul anunțase că Ministerul Infrastructurii va evalua fiecare dosar și, în caz de depistare a ilegalităților, autoritățile vor solicita suspendarea/retragerea certificatele de atestare tehnico-profesională.

„Acești oameni sunt responsabili de construcția clădirilor, sistemelor inginerești (apeduct, gazoduct, rețele electrice), drumurilor etc. [...] Trebuie să ne asigurăm că fiecare centimetru construit și dat în exploatare corespunde tuturor cerințelor, este de calitate și este executat conform legii”, preciza atunci ministrul Andrei Spînu.