Statul investește aproape două milioane de lei pentru construcția acoperișului unei grădinițe din Fălești

Statul investește aproape două milioane de lei pentru construcția acoperișului unei grădinițe din Fălești
Sursa foto: ADR Nord

În orașul Fălești vor începe în curând lucrările de construcție a acoperișului grădiniței din cartierul Gara Fălești. Lucrările sunt finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Valoarea totală a proiectului constituie 1.872.158 de lei.

Ședința pentru inițierea lucrărilor la grădinița din cartierul Gara Fălești a avut pe 9 aprilie, în incinta primăriei din orașului. La ședință au participat reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord, autoritatea publică locală, antreprenorul responsabil de executarea lucrărilor și alte părți implicate în implementarea contractului.

„Conform contractului de antrepriză, în decurs de șase luni, urmează să fie construit acoperișul instituției de educație timpurie din cartierul Gara Fălești (822,5 mp). Totodată, vor fi montate 118 m sisteme de jgheaburi și 97 m de burlane”, anunță Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

Valoarea totală a proiectului constituie 1.872.158 de lei, din care 1.684.942 de lei – din sursele FNDRL și 187.216 de lei – contribuția Primăriei orașului Fălești. Grădinița din cartierul Gara Fălești are 25 de angajați și este frecventată de 150 copii, potrivit ADR Nord.

În acest an, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, în nordul țării au fost implementate șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană.

Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii urbane prin termoizolarea grădiniței publice din cartierul Gara Fălești” a fost depus de Primăria din Fălești, în noiembrie 2022, în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor.