Statul acordă subvenții pentru crescătorii de animale. Care sunt criteriile de eligibilitate

Statul acordă subvenții pentru crescătorii de animale. Care sunt criteriile de eligibilitate
Sursa foto: imagine simbol

Începând cu 11 iulie curent, crescătorii de animale pot depune cererile pentru acordarea plăților directe în sectorul zootehnic. Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) au anunțat acest lucru marți, 9 iulie.

În cadrul unei conferințe de presă, secretarul de stat, Iurie Scripnic, a declarat că MAIA va subvenționa per cap de animal crescătorii de bovine, ovine, caprine și cabaline.

Potrivit lui Scripnic, vor avea loc și plăți directe per kilogram de lapte. Eligibili sunt crescătorii de animale care au înregistrate exploatațiile zootehnice, iar animalele sunt asigurate.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Pentru plățile directe pe kilogram de produs se aplică aceleași criterii de eligibilitate, plus cerința de a prezenta dovezi care atestă livrarea produsului către procesatori și/sau procesarea acestuia în propriile unități autorizate. Cantitățile de lapte trebuie să fie indicate în kilograme pe facturi”, precizează responsabilii de la Ministerul Agriculturii.

Fermierii pot depune solicitările pentru plățile directe pe cap de animal în perioada 11 iulie - 13 septembrie, iar producătorii de lapte (lapte de vacă, oaie și capră) - în perioada 11 iulie - 23 august.

Sectorul zootehnic din R. Moldova asigură doar jumătate din necesarul de lapte, notează Radio Moldova. În prezent, în fermele specializate din țara noastră se întrețin 14 mii de vaci mulgătoare.