Sportul unește malurile de Prut: R. Moldova și România vor coopera mai strâns în acest domeniu

Sportul unește malurile de Prut: R. Moldova și România vor coopera mai strâns în acest domeniu
Imagine simbol. Sursa foto: rubicon.run

Chișinăul și Bucureștiul vor coopera mai strâns în domeniul sportului. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi semnarea unui Protocol în acest sens, încheiat între Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Agenția Națională pentru Sport din România (ANS).

Documentul prevede organizarea unor evenimente sportive comune, stagii de pregătire pentru specialiștii din domeniu, precum și tabere sportive. Experții din cele două țări vor face schimb de experiență privind organizarea diferitor competiții sportive, dar și a altor evenimente de promovare a sportului, inclusiv pentru copii, femei și persoanele cu dizabilități.

De asemenea, vor avea loc schimburi de experiență în domeniul medicinei sportive și cel al organizării activităților anti-doping. Reprezentanții din cadrul federațiilor naționale și a cluburilor sportive vor participa la seminare de formare, conferințe și forumuri, pentru a analiza evoluțiile în domeniul sportului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Suntem în proces de consolidare și îmbunătățire a relațiilor de colaborare cu România în domeniul sportului. Avem deja o experiență comună în acest sens, am organizat Ultramaratonul RUBICON între Chișinău și București în acest an, la care au participat alergători din ambele țări. Sperăm ca și la anul să avem un ultramaraton între București și Chișinău”, a menționat ministrul Educației, Dan Perciun.

Protocolul urmează să fie încheiat pe o perioadă de 5 ani și va putea fi extins automat pentru perioade consecutive de 5 ani.

Din Chișinău până la București. Circa 200 de alergători vor participa la Ultramaratonul internațional Rubicon
Circa 200 de alergători din R. Moldova și România vor participa, în perioada 22 - 24 martie, la Ultramaratonul RUBICON 2024 și vor parcurge o distanță de 478 de kilometri între Chișinău și București. Cursa va include mai multe etape, atât diurne, cât și nocturne, cu distanțe cuprinse între 7
Ultramaratonul internațional Rubicon: Circulația pe mai multe străzi din capitală va fi sistată temporar
Primăria municipiului Chișinău anunță că vineri, 22 martie, în intervalul 09:00 - 12:00, va fi sistată parțial circulația transportului public pe traseul: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ciuflea – bd. Dacia – bd. Traian – str. Grenoble – str. Drumul Băcioiului – șos. M3, deplasarea pe o bandă a…