Din Chișinău până la București. Circa 200 de alergători vor participa la Ultramaratonul internațional Rubicon

Din Chișinău până la București. Circa 200 de alergători vor participa la Ultramaratonul internațional Rubicon
Sursa foto: rubicon.run

Circa 200 de alergători din R. Moldova și România vor participa, în perioada 22 - 24 martie, la Ultramaratonul RUBICON 2024 și vor parcurge o distanță de 478 de kilometri între Chișinău și București. Cursa va include mai multe etape, atât diurne, cât și nocturne, cu distanțe cuprinse între 7 și 15 km. Startul va fi dat la Chișinău, pe data de 22 martie, ora 9:00, în Piața Marii Adunări Naționale.

Evenimentul este organizat de Asociația Sportivă „SPORTER”, cu suportul Ministerului Educației și Cercetării din R. Moldova, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Sport din România.

Traseul urmează să fie parcurs în 52 de ore și va trece prin Chișinău, UTA Găgăuzia și 4 raioane din Republica Moldova (Ialoveni, Cimișlia, Taraclia și Cahul), 5 județe din România (Galați, Brăila, Buzău, Ialomița și Ilfov), precum și prin București.

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării susțin că startul și finișul au fost stabilite în proximitatea a două puncte emblematice: Arcul de Triumf din Chișinău și cel din București, repere istorice și culturale ce constituie, totodată, simboluri ale unității și solidarității.

Este pentru prima dată când cele două țări vor organiza o cursă în regim transfrontalier, mai anunță reprezentanții Ministerului Educației.