Spectacole gratuite, în Parcul „Alunelul”. Mâine începe Festivalul românesc de animație pentru copii

Spectacole gratuite, în Parcul „Alunelul”. Mâine începe Festivalul românesc de animație pentru copii
Spectacolul „Scufița roșie și lupul cel flămândˮ, în interpretarea lui Ion Iurcu. Sursa foto: teatrulpuck.ro

Picii, părinții, buneii și prietenii lor sunt invitați să se bucure de momente magice, voie bună și surprize. În perioada 30 iunie - 7 iulie, Parcul „Alunelul” din capitală va găzdui Festivalul românesc de animație pentru copii. Începând cu ora 18:00, actori de pe ambele maluri ale Prutului vor prezenta gratuit o serie din opt spectacole, bazate pe lucrări literare cunoscute.

Solicitat de IPN, organizatorul festivalului și conducătorul teatrului „Piciul Julien”, Ion Ambrosi, a menționat că prima ediție a Festivalului a fost organizată după pandemie și a adus un ecou deosebit. Astfel, s-a luat decizia de a transforma festivalul într-o tradiție frumoasă, pentru a bucura spectatorii în fiecare an și a uni cele două maluri ale Prutului prin teatrul de animație.

Dacă în primul an au fost invitate doar trupe din R. Moldova, la ediția din acest an, care este a treia la număr, vor participa trei teatre de peste Prut. Teatrul de Păpusi „Cărăbuș”– Brăila va deschide festivalul pe 30 iunie cu spectacolul „Aladdin și lampa fermecată”. A doua zi, pe 2 iulie, Compania Muschetarii din București va prezenta spectacolul „Punguța cu doi bani”. Ulterior, pe 4 iulie, la Chișinău va veni păpușarul profesionist de la Cluj, Ion Iurcu, pentru a prezenta spectacolul  „Scufița roșie și lupul cel flămândˮ.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

La rândul lor, teatrele din R. Moldova, printre care se numără Teatrul „Ion Creangă”, Teatrul „Guguțăˮ, Teatrul „Licurici” și Teatrul „Vasile Alecsandri” din Bălți vor prezenta spectacolele „Fata babei și fata moșneaguluiˮ, „Tronca-ponca, vâj”, „Pomul lui Gorițăˮ, „Tricolorul rutier”. Actorii teatrului „Piciul Julien” vor închide festivalul cu premiera spectacolului „Bunul Promoroacă”.

În program:

  • 30 iunie - Spectacolul „Aladdin și lampa fermecată”;
  • 1 iulie - Spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”;
  • 2 iulie - Spectacolul „Punguța cu doi bani”;
  • 3 iulie - Spectacolul „Tronca-ponca, vâj”;
  • 4 iulie - Spectacolul „Scufița roșie și lupul cel flămând”;
  • 5 iulie - Spectacolul „Pomul lui Goriță”;
  • 6 iulie - Spectacolul „Tricolorul rutier”;
  • 7 iulie - Spectacolul „Bunul Promoroacă”.