Spațiul aerian al R. Moldova va fi restricționat temporar, în legătură cu vizita lui Antony Blinken

Spațiul aerian al R. Moldova va fi restricționat temporar, în legătură cu vizita lui Antony Blinken
Sursa foto: Getty Images

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) anunță că pe parcursul zilei de miercuri, 29 mai, utilizarea spațiului aerian al R. Moldova va fi restricționată. Măsura este luată în contextul vizitei oficiale în țara noastră a lui Antony J. Blinken, Secretar de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Astfel, în intervalul orelor 08:00 – 21:00 (ora locală), se interzic zborurile de aviație generală, elicoptere, baloane cu aer cald, motodeltaplane, parapante, precum și utilizarea aparatelor de zbor fără pilot (dronă) în Sectorul 1 al TMA Chișinău.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Din același motiv, miercuri, accesul persoanelor în unele locuri publice din capitală miercuri va fi limitat. Șoferii sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

Aceasta va fi cea de-a doua vizită a lui Blinken la Chișinău. Ultima dată, secretarul de stat al SUA a venit la Chișinău pe 6 martie 2022, ca parte a unui turneu european prin șase țări, cu scopul de a întări unitatea în fața invaziei rusești în Ucraina.

Atenție! Accesul persoanelor în unele locuri publice din capitală miercuri va fi limitat
Primăria Municipiului Chișinău anunță că, miercuri, 29 mai curent, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală. Măsura este luată de poliție, în contextul vizitei oficiale în R. Moldova a Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, care…