SONDAJ/ PAS ar pierde majoritatea parlamentară în cazul alegerilor anticipate. Ce formațiuni ar accede în Legislativ

SONDAJ/ PAS ar pierde majoritatea parlamentară în cazul alegerilor anticipate. Ce formațiuni ar accede în Legislativ
Sursa foto: multimedia.parlament.md.

Partidul „Acțiune și Solidaritate”(PAS) ar pierde majoritatea parlamentară, în cazul în care duminică ar avea loc alegeri anticipate, arată datele sondajului realizat de către iData, prezentat joi, 28 martie, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit sondajului, în total, patru formațiuni ar accede în Parlament.

Întrebați cu ce formațiune ar vota în cazul unor alegeri parlamentare, respondenții au oferit următoarele răspunsuri: 24,5% au spus că ar vota pentru PAS, 13,5% pentru Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), 12,7% pentru Partidul Politic Șansă, iar 5,1% pentru Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PCRM). Totodată, 3,4% nu au vrut să răspundă, 20,9% au răspuns „nu știu”, iar 8,2% nu ar vota.

Din numărul celor deciși, rezultatele sunt următoare: PAS - 36,3%, PSRM - 20%, PP Șansă - 18,8%, iar PCRM - 7,6%.

Mandatele, fără voturile din diasporă și din stânga Nistrului, ar fi distribuite în felul următor: PAS ar avea 45 de mandate, PSRM - 24, PP Șansă - 23, iar PCRM - 9.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1131 de persoane, cu o marjă de eroare de =-2,85%. Datele au fost colectate în perioada 18-24 martie anul curent.