Șeful biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, își va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv

Șeful biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, își va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu / jurnal.md

Șeful biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, va sta 30 de zile în arest preventiv, transmite TV8. Lui Țentiu i se incriminează două capete de acuzare din Codul penal, funcționarul figurând într-un dosar de corupție în care funcționari publici din R. Moldova și alte țări ar fi primit mită pentru a șterge numele mai multor criminali notorii din lista Interpolului.

Avocatul lui Viorel Țentiu a declarat pentru TV8 că va ataca hotărârea la Curtea de Apel și că Țentiu pledează nevinovat.

Cu puțin timp în urmă, șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, le-a comunicat jurnaliștilor prezenți la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, că a depus ieri un demers pentru aplicarea arestului preventiv pe un termen de 30 de zile în privința lui Viorel Țentiu. În cadrul acelorași declarații, Dragalin a refuzat să comenteze dacă Țentiu a fost audiat, își recunoaște vina sau colaborează cu ancheta.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Marți, 4 iunie, PA a anunțat că investighează o presupusă schemă de corupție, prin care funcționari publici din R. Moldova și alte țări ar fi primit mită pentru a șterge numele mai multor criminali notorii din lista Interpolului, ajutându-i să obțină să obțină azil sau statut de refugiat în diferite state.

Instituția precizase atunci că a efectuat 33 de percheziții în cadrul unei anchete comune între R. Moldova și Franța, cu asistența Biroului Federal de Investigații (FBI) al SUA, patru persoane fiind reținute pentru o perioadă de până la 72 de ore.

Anchetă comună între R. Moldova și Franța, cu asistența FBI. Patru persoane au fost reținute, într-o schemă ce vizează Interpol
În această dimineață, 4 iunie 2024, Procuratura Anticorupție a efectuat multiple percheziții în cadrul unei anchete comune între R. Moldova și Franța, cu asistența Biroului Federal de Investigații (FBI) al Statelor Unite. Instituția investighează o presupusă schemă de corupție prin care persoane pub…

În presa din R. Moldova și România au apărut informații precum că printre funcţionarii moldoveni reţinuţi se regăsește atât Viorel Țentiu, cât și şeful Inspectoratului General pentru Migraţie al Ministerului de Interne - Mihail Vodă, fostul ministru al Justiţiei - Vitalie Pîrlog, precum și avocatul Oleg Mîţă - care l-a apărat pe liderul liderului organizaţiei criminale „Makena”, Vladimir Moscalciuc, dar și pe fostul deputat democrat, Vladimir Andronache.

Persoane familiarizate cu mersul anchetei au comunicat Europei Libere că arestul lui Viorel Țentiu ar fi urmat să fie anunțat în cadrul briefiengului de presă susțin pe 4 iunie de către Veronica Dragalin, însă acest lucru s-a „refuzat în ultimul moment”.

Rugat să comenteze veridicitatea acestor informații, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a evitat să ofer nume concrete, „pentru că Executivul nu dorește să pericliteze investigația în desfășurare”.

Șeful biroului Interpol Moldova - printre persoanele reținute de procurorii anticorupție? Precizările Guvernului
Șeful biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, ar fi fost reținut în urma perchezițiilor efectuate de procurorii anticorupție, în cadrul unui dosar în care funcționari publici din R. Moldova și alte țări ar fi primit mită pentru a șterge numele mai multor criminali notorii din lista Interpolului. S…