Scandal pe aeroportul din Chișinău, cu implicarea mai multor persoane care veneau de la Moscova

Scandal pe aeroportul din Chișinău, cu implicarea mai multor persoane care veneau de la Moscova
Colaj ziar.md. Captură video/Telegram

Poliția de Frontieră anunță că a înregistrat în dimineața zilei de 11 iunie un șir de provocări și comportament agresiv din partea unui grup de persoane care venea de la Moscova, în zona de sosiri a Aeroportului Internațional Chișinău. Reacția vine după ce pe mai multe canale de telegram au fost publicate imagini video cu îmbrânceli între forțele de ordine și mai mulți pasageri pe aeroportul din Chișinău.

Potrivit polițiștilor de frontieră, unui pasager i-a fost întocmit proces verbal pentru comportament agresiv asupra polițiștilor de frontieră aflați în serviciu. Persoana este acuzată de comiterea infracțiunii de huliganism. De asemenea, au fost identificați alți trei pasageri care vor fi documentați pentru tulburarea ordinii publice și trași la răspundere pentru contravenția comisă.

În acest sens, Poliția de Frontieră solicită repetat fiecărui călător să respecte măsurile la control impuse la trecerea frontierei de stat.

0:00
/
Sursa video: Telegraph Moldova

Măsurile privind accesul limitat în Aeroportul Internațional Chișinău au fost extinse cu încă 30 de zile. Respectiv, până în data de 29 iunie inclusiv, doar pasagerii și angajații vor putea intra în aerogară. Potrivit responsabililor din cadrul Aeroportului și Poliției de Frontieră, aceste măsuri sunt necesare pentru a „asigura confortul, liniștea și siguranța tuturor călătorilor”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Amintim că, începând cu prima zi a lunii mai, accesul în terminal este permis doar pasagerilor cu bilet și document de călătorie, personalului autorizat și echipajelor aeronavelor. Inițial, măsura a fost impusă până pe 16 mai, după care a fost extinsă cu încă 14 zile.

Călătorii sunt îndemnați să sosească cu cel puțin trei ore înainte de zbor, pentru a evita aglomerația la intrarea în aeroport.

Încă 30 de zile de acces limitat în Aeroportul Internațional Chișinău. Cum explică autoritățile decizia
Măsurile privind accesul limitat în Aeroportul Internațional Chișinău au fost extinse cu încă 30 de zile. Respectiv, până în data de 29 iunie inclusiv, doar pasagerii și angajații vor putea intra în aerogară. Potrivit responsabililor din cadrul Aeroportului și Poliției de Frontieră, aceste măsuri s…