S-a încheiat Olimpiada Republicană la Informatică. Cine sunt premianții din acest an

S-a încheiat Olimpiada Republicană la Informatică. Cine sunt premianții din acest an
Sursa foto: mec.gov.md.

40 de elevi au fost premiați pentru rezultatele pe care le-au obținut în cadrul Olimpiadei Republicane la Informatică. Competiția, la care au participat circa 160 de elevi și eleve din toată țara, s-a desfășurat în perioada 5 - 8 aprilie anul curent la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM).

Cei 40 de premianți sunt elevi ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Cahul, Căușeni, Chișinău, Criuleni, Ialoveni, Nisporeni, Soroca, Ungheni, Tiraspol și UTA Găgăuzia.

Astfel, pe locul întâi s-au clasat următorii elevi: Baca Alexei din cadrul Instituţiei Publice Gimnaziul nr. 42, Corsac Anastasia, Popescu Alin și Degteari Timur, elevi la Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont” și Mihalcea Ciprian de la Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale.

Olimpiada Republicană la Informatică este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care vor avea loc până la sfârșitul anului curent de studii.

MEC menționează că elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.