Rusia a atacat Ucraina cu 53 de rachete și 47 de drone. Există răniți la Lvov, Harkov și Dnipropetrovsk

Rusia a atacat Ucraina cu 53 de rachete și 47 de drone. Există răniți la Lvov, Harkov și Dnipropetrovsk
Sursa foto: Telegram/ Національна поліція України 

Rusia a lansat 53 de rachete și 47 de drone de atac asupra Ucrainei, în noaptea de vineri spre sâmbătă. În cinci regiuni ucrainene au fost avariate instalațiile energetice, au anunțat forțele aeriene ale Ucrainei.

Comandantul forțelor aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Nikolai Oleșciuk, a declarat că apărarea aeriană a reușit să doboare 35 de rachete și 46 de drone.

În timpul atacului au fost lovite instalații energetice din regiunile Ivano-Frankovsk, Dnipropetrovsk, Kirovograd, Donețk și Zaporojie, a anunțat ministrul Energiei, German Galușcenko.

Reprezentanții companiei energetice din Ucraina, DTEK, au declarat că trupele rusești au atacat două centrale termice, deteriorând echipamentele. Compania a precizat că acesta a fost al șaselea atac al trupelor rusești asupra centralelor termice ale DTEK în ultimele două luni și jumătate.

Un incendiu a izbucnit în regiunea Ivano-Frankovsk după un bombardament masiv. Administratorul regiunii Zaporojie, Ivan Fedorov, a precizat că traficul la centrala hidroelectrică Dnipro a fost blocat temporar după loviturile rusești.

Șeful administrației regionale din Kirovograd, Andrei Raikovici, a scris că, potrivit datelor preliminare, nimeni nu a fost rănit în urma loviturii asupra unei instalații energetice din regiune. Autoritățile din regiunile Dnipropetrovsk și Zaporojie au raportat, de asemenea, atacuri asupra infrastructurii energetice.

Serviciul pentru Situații de Urgență aUcrainei anunță că patru persoane au fost rănite în regiunea Lvov în urma atacului rusesc. De asemenea, Rusia a lovit o pensiune din regiunea Harkov. Poliția ucraineană anunță că 13 persoane au fost rănite, inclusiv o femeie însărcinată și 8 copii cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani. Iar în Nikopol, regiunea Dnipro, o dronă rusească a lovit un autobuz. Patru persoane au fost rănite, inclusiv un copil.

Armata rusă atacă în mod regulat regiunile ucrainene cu diferite tipuri de arme, vizând adesea instalațiile energetice. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că trupele rusești atacă instalațiile energetice ucrainene ca răspuns la atacurile cu drone ucrainene asupra instalațiilor energetice rusești. De asemenea, el a calificat atacurile drept parte a procesului de „denazificare și demilitarizare” a Ucrainei, transmite Meduza.